Biciklis jó hírek
Biciklis jó hírek

A biciklisek ma nemcsak a Bringás Reggeliknek örülhettek országszerte, hanem egy újabb kerékpárosok számára kiépített útszakasz átadásának is. 

A Bringás Reggeli Bem rakparti állomásán Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy a kerékpáros közlekedés népszerűsítése mellett fontos cél, hogy az elektromos meghajtású gépjárművek támogatásával a zéró kibocsátású közlekedési eszközöket minél nagyobb számban használják Magyarországon.

A Somogy megyei Ságvár és Som között átadott kerékpárút  pedig 627 millió forintos beruházással, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) 500 millió forintos támogatásával épült meg.

Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, hogy 2014 és 2020 között több mint 200 milliárd forintot fordítanak kerékpáros fejlesztésekre országszerte. Az elmúlt tíz évben több, mint 1300 kilométer új kerékpáros utat építettek ki, bővítettek Magyarországon.

Kecskés Gábor, Ságvár polgármestere hozzátette, hogy az átadott, 5,6 kilométer hosszú kerékpárút megépítéséhez a két település önkormányzata is hozzájárult: 72 millió, illetve 55 millió forintos hitellel.

(kormany.hu)

search icon