Bookline könyvcserepontok már tíz helyszínen az országban
Bookline könyvcserepontok már tíz helyszínen az országban

A Bookline 2021-ben indította el könyvcsereprogramját, a Lapozót, aminek segítségével a könyvkereskedő elősegíti az olvasás élményének megosztását és nem utolsósorban a már nem használt kötetek újrahasznosítását. A Bookline Lapozók először Budapesten jelentek meg, de a pozitív fogadtatásnak köszönhetően idén már hét megyében, tíz helyszínen, többek között Győrben, Pécsen, Szegeden, valamint Debrecenben is találkozhatunk velünk.

A könyvcsereprogram kiemelt szerepet játszik a Bookline olvasásnépszerűsítő stratégiájában, ugyanakkor környezeti szempontból is fontos, hogy a – helyhiány, költözés vagy egyéb okok miatt – feleslegessé vált kötetek egy fenntartható körforgásba kerüljenek, és az állandó csere révén új otthonra és új olvasókra találjanak.

2022-ben a Bookline hét megyében, tíz helyszínen bővítette könyvcserepontjai számát. Budapesten a Margitszigeten található Kristály Színtéren, a Kopaszi-gáton, valamint az ELTE Múzeum körúti kampuszánál találhatók Lapozók, a fővároson kívül pedig Győrben, Pécsen, Debrecenben, Szombathelyen, valamint Miskolcon, Szegeden és Gárdonyban oszthatják meg könyveiket a cserepontokhoz ellátogató olvasók.

Magyarországon minden évben közel 13 000 könyvet adnak ki, s több mint 25 millió példány talál gazdára, a megvásárolt köteteket azonban sok esetben csak egyszer olvassák el, majd nem veszik elő többé. Ezeket, valamint a rég nem forgatott olvasmányokat várjuk a tíz könyvcserepontra. Örömünkre szolgál, hogy az olvasók országszerte pozitívan fogadták a kezdeményezést, ezt jól mutatja, hogy becsléseink szerint eddig több mint 10 000 könyv talált új gazdára, amelyek mindegyike egy még ismeretlen világba repítheti az olvasókat – nyilatkozta Sándor Gabriella, Libri-Bookline marketing és kommunikációs igazgatója.

A Bookline bízik benne, hogy a Lapozók olyan közösségi helyekké válnak a városok életében, ahol az olvasók találkoznak, könyvélményeikkel pedig inspirálhatják egymást. A könyvcserepontok hosszú távú fenntartása érdekében pedig csupán annyit kell tennünk, hogy minden kiválasztott és hazavitt kötet helyére beteszünk egy már kiolvasott példányt a saját könyvtárunkból.

A Lapozók listája a bookline.hu/lapozo oldalon található.

További információ: Bistey Attila PR-koordinátor Libri-Bookline Zrt.

bistey.attila@libribookline.com

Mobil: +36 70 285 0554

search icon