Egy hónap múlva indul a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál

Egy hónap múlva indul a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál
Egy hónap múlva indul a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál

Május 19-21 között várja a látogatókat Gödöllőn a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által életre hívott IX.
Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál
. Magyarország legnagyobb ökológiai filmes eseményén
több mint 100 órányi alkotással készülnek. A belépés ingyenes.

A fesztivál sajtótájékoztatóján ifj. Vitray Tamás biológus, a National Geographic Magyarország főszerkesztője, a nemzetközi szekció zsűrielnöke és Széll Antal, környezetvédelmi szakember, operatőr, a Kárpát-medencei szekció zsűrijének elnöke avatta be a rlszletekbe az érdeklődő újságírókat a Puskin moziban.

Volt egyszer egy Vadvízország
Fotó: Szendőfi Balázs

A környezeti változásokra érzékeny filmesek művei között olyanokat láthatunk majd, mint a Chimborazo eltűnőben lévő gleccserein dolgozó utolsó jéggyűjtő története animációs filmen feldolgozva, vagy a bécsi hódok és a lakosság együttélését mutató rövidfilm, vagy egy nagyvárosi kisfiú álmaiban megjelenő barátságos állatvilág, akikkel világkörüli útján egy bálna hátán utazva találkozik. Az ízelítőül levetített filmek között a magyar kishalászok munkáját és saját készítésű, ősi halászeszközeiket bemutató alkotást is láthattunk.

Cactus Hotel
Fotó: Yann Sochaczewski

A fesztivál idei fókusz témája a víz. A díszvendég ebben az évben Észak-Macedónia lesz. A rendezvény megújult koncepcióval várja a közönséget, melynek lényege az edukáció és szórakoztatás. Olyan ismert szakértők, mint Ürge-Vorsatz Diána és Radisics Milán előadása, interaktív kiállítások, workshop-ok várják a családosokat.

search icon