Egyszerű lépés, mégis sokat segít!

Egyszerű lépés, mégis sokat segít!
Egyszerű lépés, mégis sokat segít!

A legtöbb szemétről szóló dokumentumfilm kulcsjelenete általában valamilyen műanyag gyűrűbe szorult hal, madár vagy teknős. Ezzel igyekeznek felhívni a figyelmünket arra, hogy milyen iszonyatos mértékben szennyezzük vizeinket.

Bár ez tény, de azért némi pontosításra szorul, ugyanis Európa és a nyugati világ messze elmarad Ázsiától vagy Afrikától, ha a hulladékszennyezésre gondolunk. A mi szemetünk arányaiban messze elmarad attól, ami az említett kontinenseken (tengereikben, óceánjaikban) jellemző, és akkor az emberek hozzáállásáról még nem is beszéltünk.

De sosem árt, ha igyekszünk megtartani példamutató szerepünket! Habár az Európai Unióban a műanyag szemét kezelésének módja már jó irányba halad, mégis az egyénnél dől el minden! Ezért fontos, hogy minimalizáljuk azt a kárt, amit a mindennapi életvitelünk okoz.

Egy egészen egyszerű lépéssel pedig segíthetünk vadon élő társainkon! Vágjuk el a palackok nyakán a műanyaggyűrűt, és minden olyan karikát, tartófóliát, amelybe beleakadhatnának szerencsétlenek!

search icon