Erdőjárás magasabb fokon – Sokszínű lombkorona-sétányok várnak minket országszerte
Erdőjárás magasabb fokon – Sokszínű lombkorona-sétányok várnak minket országszerte

Szó szerint magasabb fokra emelik az erdőjárást a lombkorona-sétányok, melyekből egyre többet találhatunk hazánkban. Mind a gyerekek, mind pedig a tapasztalt túrázók számára sok újdonságot tartogat egy-egy lombkorona-ösvény, amelyek felfedezése közben az aktív kikapcsolódás élményei mellett hasznos tudással is gazdagodhatunk.

A hagyma alakú toronnyal díszített Makói Lombkorona Sétány különleges látványa már önmagában is érdekfeszítő. A 10 méter magasan elhelyezkedő, 191 méter hosszú tanösvényen 10 szakasz található. Az egyedi építmény másik különlegessége a benne található spirál alakú csúszda, amely szórakoztató módot biztosít a földre érkezésre.

A Gyomaendrődön található Erzsébet ligeti Lombkorona Sétány és Kilátó különlegessége, hogy a kiépített faúton föld és víz felett is átkelhetünk. A tanösvény több mint 1000 méter hosszú, tornya pedig 15 méter magas. A lombkorona-ösvény mellett csónakot is bérelhetünk, így teljessé téve kirándulásunkat.

Az ipolytarnóci Tuzson lombkorona-sétány az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont egyik attrakciója. A mintegy 150 méter hosszan és 8-10 méteres magasságban a fák lombjai közt húzódó, függőhidakból álló sétányon fedezhetjük fel a lombkoronában megbújó erdei vadvilág mindennapjait.

A Nagykanizsa és Kaposvár között elhelyezkedő, ingyenesen látogatható Kaszói Lombkorona Sétány 9 méter magasan húzódik és 124 méter hosszan sétálhatunk a lombok között. A sétány egy 4 tanösvényből álló rendszer tagja: a lombkoronasétányhoz kapcsolódó másik három tanösvény, az Öregerdő Tanösvény, a Fafaj- és vadismereti Tanösvény, illetve az Erdőkerülő Tanösvény is ingyenesen és időbeli megkötés nélkül bármikor megtekinthető.

A rododendronjairól híres Jeli Arborétum területén megtalálható lombkorona-sétány 10 méteres magasságban helyezkedik el, a 130 méter hosszú ösvény bejárása során pedig rengeteg információt tudhatunk meg a fenyőritkaságokról és a Vasi-hegyhát madárvilágáról.

Egészen egyedülálló látványt nyújt a Pannonhalmi Lombkorona Tanösvény, amely a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet védett természeti területén belül található. A körülbelül 14 méter magasan elhelyezkedő, nagyjából 80 méter hosszú tanösvény kerekesszékkel és babakocsival is bejárható, így bárki gyönyörködhet a kilátóként is üzemelő hal alakú sétány nyújtotta kilátásban!

(Forrás: travelikum.blog Kép: pexels.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon