Fenntarthatóbb, ha közösen használjuk az autókat
Fenntarthatóbb, ha közösen használjuk az autókat

Az egyik budapesti közösségi-autómegosztó mostantól klímasemleges üzemanyaggal tankolja nem elektromos járműveit, miközben utóbbiból is egyre többet állít üzembe.

A car sharing olyan üzleti modellen alapul, amely a járművek intenzív használatára épül: a megosztott gépkocsik idejük jó részében mozgásban vannak, emiatt kevesebb időt töltenek a parkolókban. Ez a tény, illetve a saját tulajdonú gépjárművek kiváltása együttesen azt eredményezik, hogy több lesz a szabad parkolóhely, miközben ezekkel az autókkal jóval észszerűbben közlekedünk:

csak a valóban szükséges távolságokat tesszük meg, így összességében csökken a településeken belül leautózott kilométerek száma.

Egy közösen használt autó négy-hat járművet is képes kiváltani, így mindenképp pozitív fejlemény, hogy a car sharing jellegű autóbérlés egyre jobban kezd kibontakozni a fővárosban.

Az egyik legnagyobb szereplő, az európai viszonylatban is vezető szerepet betöltő SHARE NOW most egy újabb környezettudatos újítást vezetett be. A több mint 300 autóból álló flotta ezentúl az OMV klímasemleges üzemanyagkártyáját használja annak érdekében, hogy csökkentse a globális szén-dioxid-kibocsátást, emellett pedig elektromos MINI modellekkel bővíti flottáját.

A cég vezetője szerint kétségbevonhatatlan az autómegosztás hozzájárulása az elektromos mobilitás robbanásszerű fejlődéséhez, amelyet jól példáz az is, hogy a SHARE NOW mintegy 11 ezres európai flottájából 2900 autó elektromos meghajtású.

A nagyvárosok zsúfoltságát, közlekedési problémáit enyhítő free-floating megoldások a helyi levegőminőségnek is jót tesznek, ugyanakkor a mostani lépéssel még többet teszünk a széndioxid-kibocsátás csökkentése, a globális felmelegedés hatásainak ellensúlyozása érdekében.

– mondja Buday Bence, a SHARE NOW Magyarország ügyvezető igazgatója.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon