Autóelőfizetős szolgáltatás indult Budapesten!
Autóelőfizetős szolgáltatás indult Budapesten!

Havidíjas autóelőfizetős szolgáltatást indított el Budapesten egy új magyar startup. A Swapp szolgáltatása Bécsben már márciusban elindult, az alapítói pedig az ottani pozitív tapasztalatok alapján döntöttek arról, hogy elindulnak a magyar fővárosban is.

A Swapp alapítói a nemzetközi porondon is tapasztalt startup vezetők, akik korábban az Ubernél, a Boltnál, a Deezernél és a Careemnál tanulták a mesterséget, új cégükhöz pedig több mint 1 millió eurónyi angyalbefektetést vonzottak eddig. A startup az autóvásárlás és a lízing helyett kínál versenyképes árú, de annál sokkal rugalmasabb alternatívát.

A ma induló szolgáltatás keretében havi előfizetéses rendszerben használhatunk és váltogathatunk személygépkocsikat futamidő vagy hűségidő nélkül. A szolgáltatás tesztüzeme közel 100 – köztük környezetkímélő, prémium, kompakt és családi – személygépkocsiból álló flottával indul. Az alapítók célja, hogy rövid időn belül többszörösére növeljék az elérhető autók számát és a fővároson túl is terjeszkedjenek.

A szolgáltatást a Swapp online felületén keresztül lehet igénybe venni. Egy gyors regisztrációt követően a felhasználó kiválasztja a számára megfelelő autót, a rendszer levonja az első havi előfizetési díjat és zárolja a kaució összegét a felhasználó bankkártyájáról. Ezután a Swapp munkatársai házhoz szállítják a kiválasztott gépkocsit Budapest területén ingyenesen. Ezután az autó tetszőleges ideig, de minimum egy hónapig használható.

A platformon elérhető összes autó rendelkezik casco biztosítással és asszisztencia szolgáltatással, így az előfizetőt nem érhetik meglepetések. Ha az autó szervizelésre szorul, akkor is a Swapp ügyfélszolgálata intézi a teendőket a flottapartnerek bevonásával.

A Swapp havi előfizetési díja kb. 100 ezer forinttól indul, vagyis komoly versenytársa kíván lenni mind a tartósbérletnek, mind az autólízingnek, ám azoknál sokkal rugalmasabb megoldást nyújtva.

A Swapp alapítói: Moldován Tibor, Poprócsi Zsolt, Fekete Zoltán, Wossala Kristóf

A Swapp szolgáltatása többféle közönséget céloz meg. Alternatívát kíván nyújtani például azoknak, akik nem szeretnének, vagy anyagilag nem tudnak egy összegben autót vásárolni, esetleg nem akarnak hosszú évekre elköteleződni egy lízingkonstrukcióval. Érdekes lehet azoknak is, akiknek rendszeresen, de nem állandóan van szükségük autóra, de akár kisvállalkozások számára is jó megoldás lehet, akik egy több milliós önrész befizetése helyett inkább vállalnák a költségként elszámolható autóelőfizetést.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon