„Forgass a Földért” – filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért

„Forgass a Földért” – filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért
„Forgass a Földért” – filmkészítő maraton a környezettudatos gondolkodásért

A szervezők közleménye szerint a magyar kezdeményezésű versenyt amerikai, ázsiai, ausztrál, európai és magyar filmesekkel, környezetvédőkkel összefogva hirdetik meg április 17-ére.

Az esemény célja, hogy a film tudatformáló eszközeivel hívja fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére a mindennapi életvitel során.

A környezettudatos gondolkodás elősegítésére rövidfilmpályázatot hirdetnek Shoot4Earth – Forgass a Földért! címmel. A filmkészítő maraton résztvevőinek mindössze 24 óra áll rendelkezésre a filmjük elkészítésére. A beérkezett pályaműveket mások mellett Szabó István Oscar-díjas filmrendező zsűrizi.

A filmkészítő „kihívásra” a világ bármely részéről bárki jelentkezhet. Nevezési díj, korosztályi és technikai megkötés nincs.

Digitális kamera, kamerás mobiltelefon vagy kameraként működő fényképezőgép egyaránt használható a filmek elkészítéséhez. A film lehet élőszereplős rövidfilm, videoklip vagy animáció. A 24 órás maraton az időzónák figyelembevételével egyszerre, egy időben zajlik a világon.

Regisztrálni a maraton kezdetéig, a verseny hivatalos honlapján lehet.

A résztvevőknek maximálisan egy perc hosszúságú filmekben kell felhívniuk a figyelmet arra, hogy a mindennapokban odafigyeléssel, takarékossággal, tudatossággal mit tehetünk környezetünk megóvásáért.

(Forrás: elobolygonk.hu – Kép: pexels.com)

search icon