Ismered a hulladékok utóéletét? – Holnapután
Ismered a hulladékok utóéletét? – Holnapután

A Holnapután aktuális adásában a hulladékgazdálkodásról, illetve a hulladék csökkentésének lehetőségeiről fogunk beszélgetni. A téma kiemelt fontosságú, hiszen mindannyiunkat érint, és közös érdekünk, hogy minél többet tudjunk róla. Ebben lesz segítségünkre Kanozsai Gábor, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. körforgásos hulladékgazdálkodási igazgatója, illetve Ferenczi Attila, a Recobin alapító tulajdonosa.

Az elmúlt években elindult, a fogyasztás mérséklésére és a hulladékcsökkentésre fókuszáló mozgalmak ellenére a fogyasztói társadalom még mindig rengeteg hulladékot termel. Ennek megfelelő kezelésében óriási felelőssége van a lakosságnak is a szelektív hulladékgyűjtés révén. De vajon mit lehet tudni a begyűjtött hulladékáramokról? És mi a helyzet a szelektív gyűjtést érintő tévhitekkel?

Az adásban kivesézzük, hogy milyen hulladékokat termelünk a mindennapokban, és azt is, hogy hogyan kell ezeket helyesen szelektálni annak érdekében, hogy az újrahasznosítás könnyedén megvalósulhasson. Emellett Kanozsai Gábor elsőként nálunk villantja fel a BKM új, mozgó hulladékudvarokkal kapcsolatos koncepcióját, amely – ha megvalósul – sok budapesti számára teszi majd egyszerűbbé az érintett hulladékfajták kezelését, elszállítását.

Május 15-én indult a Greendex új rádióműsora, a Holnapután a 98.6 Manna FM-en. Az adás minden vasárnap 11 órától hallható a rádióban. Ha lemaradnál róla, sem kell kétségbe esned: a Puskás-Dallos Peti és Novák Zsombor műsorvezetésével megvalósuló adásainkat visszahallgathatod a Greendex podkasztcsatornáján!

search icon