Jó az arcnak, jó a bőrnek és még finom is: ez a dinnye
Jó az arcnak, jó a bőrnek és még finom is: ez a dinnye

A dinnye főszezonja nyáron van, de egész évben szervezetünk jó barátja lehet igazi vitaminbombaként. A görögdinnye számos vitamint és antioxidánst tartalmaz, amelyek elősegítik a bőr egészségét.

A dinnye A-, C- és E-vitamint, valamint nagy mennyiségű vizet tartalmaz, amelyek mind elősegítik a bőr hidratálását és a kollagén stimulálását.

A görögdinnye fogyasztása, valamint a bőrre való felvitele öregedéslassítást, hidratálást és védelmet nyújthat a szabad gyökök okozta károsodások ellen is. Nem titok, hogy a görögdinnye nagy koncentrációban tartalmaz vizet – de a benne megtalálható E-vitamin és a C-vitamin is hidratáló hatású.

Sőt, a C- és E-vitamin a fénykárosodás hatásainak kezelésére vagy minimalizálására is remek ellenszer, továbbá az E-vitamin a szabad gyökök okozta károsodások, például az UV-sugárzás ellen is nyújthat némi védelmet.

Kevesen tudják, de a görögdinnye héja is nagyon hasznos. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A héjat ezen kívül hűsítő maszkként lehet alkalmazni, akár rosacea (értágulattal járó bőrgyulladás) vagy napégés kezelésére.

(Forrás: divany.hu Kép: pexels.com)

search icon