Így csökkentsd a rezsid: beruházások, felújítások, energiahatékonyság! – Podcast
Így csökkentsd a rezsid: beruházások, felújítások, energiahatékonyság! – Podcast

Az Ökonomy podcast első adásában főként a háztartási méretű napelemes megoldásokról, a beruházások megtérüléséről, az érvényben lévő szabályozásokról és lehetséges változásaikról beszéltünk. Aktuális adásunkban – maradva a háztartásoknál – azt tekintjük át, milyen megoldások állnak rendelkezésünkre a rezsi hosszú távú csökkentésére, akár nagyobb szabású beruházások nélkül is.

Az új adásban beszélünk a különféle szigetelési megoldásokról, a energiahatékonysági beruházások sorrendiségének fontosságáról, és arról is, merre érdemes elindulni, ha belevágnánk az átalakításokba. Kitérünk a hőszivattyúk fajtáira, illetve arra, hogy az egyes esetekben melyik lehet az optimális választás. Az is kiderül, hogy ablakcsere esetén résen kell lenni, mert könnyen lehet, hogy míg egy problémát megoldunk (például a hőszigetelést), addig egy másikat idézünk elő (a levegő minőségének romlását) azzal, hogy nem rendszerben gondolkozva tervezzük meg a felújítást.

A most indult Ökonomy két műsorvezetője Major András gazdasági újságíró és Novák Zsombor, a Greendex újságírója, akik ezúttal dr. Vokony István villamosmérnökkel, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Szakmai és Tudományos Bizottságának elnökével beszélgetnek.

search icon