Környezetvédelmi munkacsoport segíti a jövőben Debrecen fenntartható fejlődését

Aradi Csaba környezet- és természetvédelmet, valamint ökológiát tanított a Debreceni Egyetemen, majd a Környezetvédelmi Felügyelőség és a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója volt. A szakember szívesen csatlakozott a város környezetvédelmi munkacsoportjához.

Környezetvédelmi munkacsoport segíti a jövőben Debrecen fenntartható fejlődését – fotókkal, videóval
Fotó: Kandert Szabolcs

– Világéletemben környezetvédelemmel, természetvédelemmel foglalkoztam. Az utóbbi időben szembeötlő tájhasználati változások és a klímaváltozás összeadódó negatív hatása szükségessé teszi egy új gondolkodást, ez nagyon izgalmas kihívás – fogalmazott Aradi Csaba.

Az ökológus mellett természetvédelmi, tudományos és kommunikációs szakemberek, civil szervezetek vezetői, és a zöld jövő iránt elkötelezett lokálpatrióták is csatlakoztak a szakmai testülethez. Ők abban vállaltak szerepet, hogy szakértelmükkel és a természet iránti elkötelezettségükkel segítik a város új környezetpolitikai stratégiájában meghirdetett programok megvalósulását.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezek az emberek elvállalták, hogy dolgozzanak a városért, részt vegyenek ebben a munkában, hiszen az a célunk, hogy jobb állapotban adjuk át unokáinknak, gyermekeinknek Debrecent, mint ahogyan mi kaptuk az elődeinktől – hangsúlyozta Balázs Ákos alpolgármester.

Papp László polgármester elmondta: Debrecen új környezetpolitikája a város környezettudatos, fenntartható fejlődését szolgálja. A polgármester a programelemek között említette többek között, hogy napelem parkokat és zöld buszmegállókat alakítanak ki, valamint növelik a zöldfelületeket is. Kiemelte, hogy elkezdődött a Civaqua program megvalósításának előkészítése.

– A munkacsoport minden tagja egyértelműen elkötelezett a fejlesztés megvalósítása mellett, és biztos vagyok abban, hogy nemcsak a Civaquának, hanem számos más környezetvédelmi szempontból jelentős programelemnek a megvalósítását tudja majd ez a csapat hatékony javaslatokkal, megoldásokkal, tanácsadással segíteni – emelte ki Papp László.

A 18 tagú szakértői csoport a hosszú távú szemléletformálás iránt is elkötelezett.

dehir.hu

search icon