Kövesd élőben az ország legnagyobb fenntarthatósági tanóráját Áder Jánossal!
Kövesd élőben az ország legnagyobb fenntarthatósági tanóráját Áder Jánossal!

A volt köztársasági elnök tanórája nyitja meg a 2024-es Fenntarthatósági Témahét eseményeit, immár hagyományként. Az eseményen a Siófoki SZC diákjai iskolájukban személyesen vesznek részt, más iskolák diákjai pedig az online stream segítségével élőben követhetik majd szerdán, 11:00 órától.

A tanóra „A szemét is érték! Fenntarthatatlan fogyasztásunk és a fenntartható fejlődés” címmel, az alábbi lejátszón követhető, illetve később vissza is nézhető.

Az esemény fókuszában ezúttal az elektronikai hulladékok kezelése, hasznosítása, illetve környezeti hatásuk áll. A tanóra megtekintését elsősorban 7., 8. osztályos és középiskolás korú tanulóknak és tanáraiknak ajánlják a szervezők.

A 2024-es Fenntarthatósági Témahét témái

A tanóra főként a hulladék és a körforgásos gazdaság kérdéseit járja körül, de ahogy minden évben, úgy idén is több téma mentén zajlik a program. Ezúttal a kiemelt témakörök az alábbiak:

  • a levegő és élővilága,
  • szabadidő,
  • körforgásos gazdaság,
  • hulladék,
  • tudatos fogyasztás.

Természetesen minden témakört fenntarthatósági, környezetvédelmi szemüvegen keresztül értelmeznek. Segítségképp az iskolai foglalkozások mindegyikéhez tartozik oktatócsomag is, amely óravázlatot és a foglalkozások interaktívvá tételét szolgáló applikációajánlásokat is tartalmaz.

A Fenntarthatósági Témahétről további információk elérhetők az esemény honlapján, illetve a Greendex összefoglaló írásában.

A Fenntarthatósági Témahét számokban:
A 2023-as program adatai alapján tavaly 1796 iskola 420 110 diákja vett részt a Fenntarthatósági Témahéten, köztük sokan a határon túlról. A program keretében megvalósuló tanári továbbképzésre 1445 pedagógus regisztrált, és összesen 256 önkéntes óralátogató szakember színesítette a diákok fenntarthatósági foglalkozásait.

search icon