Letisztult, geometrikus, fenntartható – ilyen is lehet egy divatos táska
Letisztult, geometrikus, fenntartható – ilyen is lehet egy divatos táska

Gspann Zsuzsa kiegészítőtervező tavaly harmadik alkalommal nyerte el a Kozma-ösztöndíjat. A program keretein belül született meg legújabb táskakollekciója, aminél tovább folytatta a fa furnérral való kísérletezést.

A slow fashion jegyében dolgozó alkotó stílusát az izgalmas, szokatlan anyaghasználat mellett a geometrikus formák és minták, valamint a praktikumra törekvés jellemzik. A vele készült beszélgetésből megtudjuk, hogy a slow fashion jegyében alkot, és a terület iránti elkötelezettségét mutatja, hogy szakdolgozatát is ebben a témában írta.

„Divattervezőként fontos számomra, hogy a slow design eszmét szem előtt tartva hozzam létre kollekcióimat, és tárgyaimmal megpróbáljak hatást gyakorolni a felgyorsult fogyasztásközpontú társadalmunkra. Munkáimban gyakran megjelenik a furnér alapanyag, ami alapvetően más designterületeken alkalmazott matéria, azonban úgy gondolom, izgalmas kísérlet a divat eszköztárába is beemelni.

A mintázott fa felületek megjelenítésével szeretném megidézni a slow design mozgalom eszméit, és az alapanyaghoz kapcsolódó asszociációkat, melyek többek között az időtállóság, a tartósság és az értékesség fogalmait juttatják eszünkbe. Egy maradandó, múlttal rendelkező, élő, organikus anyagot, mely idővel képes lebomlani.” – mondja Gspann, aki beszélt még terveiről, az alkotói folyamatokról is a vele készült interjúban.

(Forrás: glamour.hu Kép: diploma.mome.hu)

search icon