Magyarország is csatlakozott a Pénzügyminiszterek klímavédelmi koalíciójához
Magyarország is csatlakozott a Pénzügyminiszterek klímavédelmi koalíciójához

Magyarország a visegrádi négyek (V4) közül – Lengyelországot követően – másodikként csatlakozott a Pénzügyminiszterek klímavédelmi koalíciójához, amelynek a titkársági feladatait a Világbank látja el. A 2019-ben alakult, 61 országot számláló szervezet tagjai a költségvetés zöldítésével, valamint a zöldfinanszírozással kapcsolatban tesznek vállalásokat.

A Pénzügyminiszterek klímavédelmi koalíciójához való csatlakozás lehetőséget biztosít Magyarországnak arra, hogy megismerhesse és megismertesse a klímafinanszírozás terén alkalmazott gyakorlatokat és megoldásokat. A csatlakozási dokumentum aláírása pedig egyben azt is jelzi, hogy hazánk elkötelezett a klíma- és környezetvédelem mellett.

hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium.

A szaktárca szerint a gazdaság-újraindítási akcióterv keretében ennek az évnek a második felétől indul meg Magyarország klímavédelmi céljaival összhangban a zöldenergia és a körforgásos gazdaság felépítése, valamint a magyar gazdaság teljes digitalizációja. Az akcióterv keretében tiszta és megújuló energiákra való törekvés nagyobb szerepet kell hogy kapjon, az energiahatékonyság is egyre inkább előtérbe kerül. Ez mind kedvező hatással bír az energiaszolgáltatásra, a közlekedésre, az építőiparra és a feldolgozóiparra is, így ezeken a területeken is jelentős zöldberuházások, fejlesztések várhatók.

(Magyar Nemzet)

(fotó: pexels – Singkham)

search icon