Már jövő szombattól utazhatunk a szeptemberi helyközi bérletekkel!

Már jövő szombattól utazhatunk a szeptemberi helyközi bérletekkel!
Már jövő szombattól utazhatunk a szeptemberi helyközi bérletekkel!

A zavartalan tanévkezdet érdekében a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatók már augusztus 27-étől elfogadják a szeptemberre érvényes havi és első félhavi bérleteket.

Jelentette be Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár legfrissebb Facebook bejegyzésében.

A vakáció végével rengeteg diák ül vissza az iskolapadba, közülük sokan ingáznak otthonuk és oktatási intézményük között. Nemcsak a járatokon lesz több az utas, a pénztáraknál vagy az automatáknál is hosszabb sorok várhatnak arra, hogy jegyet, bérletet válthassanak. A szünidőből visszatérő fiatalok például tanévnyitó rendezvény vagy a kollégiumi szoba elfoglalása miatt akár már augusztus utolsó napjaiban buszra, vonatra szállhatnak.

Mindenkit szeretnének megkímélni a megspórolható időveszteségektől és felesleges költségektől. A Technológiai és Ipari Minisztérium megrendelői döntése nyomán ezért a MÁV és a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi buszos szolgáltatók jövő szombattól, augusztus 27-től mindegyik járatukon elfogadják a szeptemberi dolgozói és tanulóbérleteket. A tíz éve változatlan árú bérletek érvényességi időtartama így öt teljes nappal meghosszabbodik ebben a hónapban.

Forrás (Technológiai és Ipari Minisztérium)

search icon