Mennyire figyelnek Magyarországon a fenntarthatóságra az itt élő külföldiek szerint?
Mennyire figyelnek Magyarországon a fenntarthatóságra az itt élő külföldiek szerint?

A fenntarthatóság szempontjából legjobb és legrosszabb országok azonosítása érdekében az InterNations weboldal Expat Insider 2020 felmérést készített külföldön élők körében. Ahhoz, hogy egy ország szerepeljen a Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Rangsorban, országonként legalább 75 válaszadóra volt szükség.

A felmérésben résztvevőket arra kérték, hogy értékeljék az általuk lakóhelyként választott országot a saját benyomásaik alapján. A következő tényezőket pontozták egy egytől hétig terjedő skálán:

  1. levegőminőség
  2. természetes környezet
  3. víz és higiénia
  4. zöld áruk és szolgáltatások rendelkezésre állása
  5. energiaellátás
  6. valamint a helyi hulladékgazdálkodási
  7. újrafeldolgozási infrastruktúra

Magyarország a 60 országot felvonultató listán a középmezőnyben, a 35. helyen végzett. A legjobban a „környezet minősége” alkategóriában teljesített hazánk, az itt élő külföldiek 76%-a szerint a vízminőség és a higiénia jobb, mint a világátlag, ám sajnos a levegő minőséggel már kevésbé elégedettek, csupán 49%-uk tartja megfelelőnek.

A fenntarthatósági rangsort egyébként Finnország, Svédország, Norvégia, Ausztria és Svájc vezeti, és legrosszabbnak Indiát, Kuvaitot, Egyiptomot, Indonéziát és Vietnámot értékelték az ott élő külföldiek.

(dailynewshungary.com)

search icon