Mentsd meg a bajba jutott békát!
Mentsd meg a bajba jutott békát!

Néha a békák önhibájukon kívül olyan helyekre tévedhetnek, ahonnan talán sosem tudnak önerőből kiszabadulni, így lassú, akár évekig tartó szenvedés vár rájuk. Ilyen hely lehet a vízóraakna vagy épp egy pince is. Ha ilyen helyen fedezzük fel őket, mindenképp segítsünk nekik a kijutásban!

A békák, főleg tél végén illetve tavasszal, miután téli álmukból felébredtek, tömegesen elindulnak a vizes élőhelyek felé, legyen az tó, egy nagyobb tócsa, vagy akár egy vizesedő pince.

Ha a békák lakott területen élnek, akkor gyakorta jutnak be a vízóraaknákba, illetve a pincékbe. Hiába van aknafedél, hiába az ajtó, a békák minden apró rést megtalálnak, azonban kifelé legtöbbször már nem boldogulnak.

A szakértők szerint március és augusztus között havonta érdemes ellenőriznünk az ilyen és hasonló helyeket, hogy kimenthessük a bajbajutott békákat, akik leggyakrabban a varangyfélék közül kerülnek ki.

Fontos tudni, hogy ezzel nem csupán az állatokért teszünk sokat és előzzük meg hosszú eléhezést követő pusztulásukat, hanem magunkkal is jót teszünk, mert a ragadozó életmódot folytató békák sokat tesznek azért, hogy védjék kertünket és otthonunkat a kártevőktől.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(mme.hu)

search icon