Így azonosíts kígyót, békát!
Így azonosíts kígyót, békát!

Az Androidra és iOS-re egyaránt elérhető Kétéltű- és hüllőhatározó applikáció az összes hazánkban előforduló kétéltű és hüllő azonosításához segítséget nyújt színes képekkel, hangokkal és részletes fajtaleírásokkal.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület által fejlesztett app 2017-ben indult, idén pedig új funkciókkal bővült. Használatával immár arra is lehetőség van, hogy rögzítsük az általunk megfigyelt állat adatait, amely így a szakembereknek is segítséget nyújt.

Az applikáció leginkább az általunk már bemutatott Fa Book fahatározóra hasonlít, abban a tekintetben, hogy a bizonyos tulajdonságok jelölésével szűkíthetjük a találatainkat, míg végül meg nem találjuk a keresett fajt. A alkalmazásban egyébként 17 kétéltű- és 18 hüllőfaj szerepel, a 12 békafajnak pedig a hangját is meghallgathatjuk!

Az appot nem csak állathatározásra lehet használni. A lexikon funkcióval számos érdekes dolgot tudhatunk meg az állatokról, míg a játék gombra nyomva tesztelhetjük frissen megszerzett tudásunkat is.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető mindkét mobilplatform áruházában!

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon