Mi lehet a legnépszerűbb zöld újévi fogadalom?
Mi lehet a legnépszerűbb zöld újévi fogadalom?

Mi is adtunk már ötleteket arra vonatkozóan, hogyan tehetünk fenntartható újévi fogadalmakat és élhetünk idén a korábbi éveknél is környezettudatosabban.

Az Egyesült Királyságban végzett kutatás szerint is egyre többen tesznek környzetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos újévi fogadalmat annak érdekében, hogy csökkentsék a bolygóra gyakorolt hatásukat 2021-ben. A Hubbub környezetvédelmi alapítvány 3000 felnőtt bevonásával végzett vizsgálata arra jutott, hogy hat emberből egy biztosan megfogadta, hogy fenntarthatóbban él. Sőt a zöld fogadalmak megelőzték a hagyományosnak mondható fogadalmakat is, mint például a társtalálást vagy új hobbi kipróbálását.

Melyek a legnépszerűbb zöld elhatározások?

  • A részt vevők több mint fele mondta, hogy idén jobban figyel az újrahasznosításra,
  • 49 százalékuk pedig csökkenti a húsfogyasztását,
  • 38 százalékuk többet gyalogol és biciklizik,
  • 36 százalékuk az ételpazarlás csökkentését vállalta.

A felmérés alapján a britek kevésbé érdeklődnek idén a nagy januári ruházati leárzások iránt, ami mögött talán attitűd változás is feltételezhető.

A nyilvánosság üzenete a vállalkozások számára hangos és világos: ne zúdítsanak ránk több olyan terméket, melyekre valójában nincs szükségünk. Helyette olyan termékeket gyártsanak, melyek hosszú távon tartósak!

mondta Trewin Restorick, a Hubbub vezetője

(euronews.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon