Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról?
Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról?

A Cartoon Network közzétette az 13 EMEA-régiós országban (Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Egyesült Arab Emírségek, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, Dél-afrikai Köztársaság, Románia, Törökország, Csehország)elvégzett kutatását, amely a 6-12 éves gyerekek klímaváltozáshoz való viszonyulását vizsgálta. Kiderült, hogy bolygónk egészsége kiemelten fontos a gyerekek számára, akik aktívan részt is szeretnének venni korunk nagy kihívásának megoldásában. Íme a részletek:

  • A megkérdezett gyerekek 91%-a érzi magát érintettnek a klímaváltozásban, legtöbbjük a szorongást, a félelmet és a szomorúságot jelölte meg a probléma által kiváltott érzelmekként.
  • A gyerekek 78%-a szeretne többet megtudni a klímaváltozásról.
  • 83%-ban mondták azt, hogy szeretnének többet tenni a klímavédelemért, 66% pedig aktívan keresi is erre a lehetőségeket.
  • Arra a kérdésre, hogy ki inspirálja őket a globális felmelegedés elleni küzdelmükben, a gyerekek 60%-a az édesanyját említette, mint plédaképet, aki tesz a klímaváltozás ellen. A gyerekek az apjukat és tanáraikat is említették még e téren fontos példaképként.
  • A megkérdezettek 65%-a szeretné, hogy a Cartoon Network is segítsen nekik tenni a klímavédelemért.

A gyerekek rendkívül érdeklődőek bolygónk iránt és lelkesen szeretnének tenni érte. Ez alapján indítottuk el a Cartoon Network Klímabajnokok kampányt, egy átfogó éghajlatvédelmi kezdeményezést, amely EMEA-szerte arra bátorítja a gyerekeket, hogy napi kihívásokon keresztül tegyenek a környezetvédelemért. Június 1-jén indítottuk el a kampányt, de máris 300 ezer kihívást fogadtak el a gyerekek. Örömmel bátorítjuk a közönségünket, és lenyűgözőnek találjuk, hogy együtt mekkora változást érhetnek el.

mondta el Vanessa Brookman, a WarnerMedia EMEA-régiós gyermektartalmakért felelős igazgatója.

A kutatás a Cartoon Network éghajlatvédelmi kampánya, a Klímabajnokok keretében készült. A múlt hónap elején a WWF-fel együttműködésben indult kezdeményezés célja, hogy kis kihívásokkal nagy változásokat indítsanak el a gyerekek bolygónk egészsége érdekében. Gyerekismerőseinknek érdekes lehet megmutatni a platformot, ha még nem ismerik!

(Digital Hungary)

(fotó: pexels – Kampus)

search icon