#nyaramplasztiknelkul – Elstartolt a műanyagmentes július, és a Greendex sem marad ki belőle

#nyaramplasztiknelkul – Elstartolt a műanyagmentes július, és a Greendex sem marad ki belőle
#nyaramplasztiknelkul – Elstartolt a műanyagmentes július, és a Greendex sem marad ki belőle

Az összes évszak közül a nyár a legpezsgőbb: programok, pihenés, vízpart, napsütés. A hűsítő görögdinnyeszeletek és jeges italok között azonban van egy fontos esemény, amire szeretnénk felhívni a figyelmed. Ez pedig a műanyagmentes július.

Azon túl, hogy július 1-től Magyarországon is betiltják az egyszerhasználatos műanyagokat, a nyári hónapokat műanyag nélkül abszolválni így is kihívás. Tudjuk jól, hogy egyre többen felejtik el a plasztik poharak és szívószálak világát, de felmerül a kérdés: hogyan lehet a műanyagot kiváltani?

Kedvenc nyári programjaink műanyagmentesen

Mire teheted a frissen grillezett cukkinit vagy hamburgert, ha nincs műanyag tányér? Miből ihatod meg a fröccsöt a Balaton parton? Hogyan kirándulhatsz műanyag zacsi nélkül, vagy hogyan oldd meg a nyáresti futás során a frissítést? Arról nem is beszélve, hogy ha végre eljutsz egy koncertre, miből kortyolgathatod a hűs sörödet?

Szerencsére tudjuk, hogy az emberi elme kreativitása nem ismer határokat, ezért egyre több megoldást találunk már a fenti műanyagok helyett. Mi pedig pontosan erre vagyunk kíváncsiak a műanyagmentes július során!

Egy olyan Instagram kampányt indítunk, amely a nyári hónapok kedvenc programjait mutatják be: természetesen műanyag nélkül! 

Mi a célunk a #nyaramplasztiknelkul kampánnyal?

Szeretnénk bebizonyítani, hogy a nyári hűsölést, finomságokat vagy aktív programokat műanyag nélkül is lehet élvezni. Sőt, nyáron sem feledkezhetünk meg a bolygónkról, a temérdek mennyiségű műanyagról és a mindenkit érintő klímaváltozásról. Minél több emberhez jut el az üzenet, annál többen fognak odafigyelni ősszel, télen és tavasszal is arra, hogy plasztik nélkül éljék a mindennapjaikat.

Ha úgy érzed, szívesen kiállnál a műanyagmentes július mellett, és az eldobható műanyagok ellen, akkor csatlakozz Te is hozzánk, és mutasd meg Instagramon, bármilyen formában, hogyan töltöd kedvenc nyári eseményeid a plasztik fogsága nélkül. 

Lehet ez bármilyen alternatív, műanyagot kiváltó megoldás, a lényeg, hogy használd a #nyaramplasztiknelkul hashtaget, és taggeld a greendexhu-t, hogy megtalálhassunk!

A legkreatívabb megoldásokat szeretnénk díjazni is, ezért olyan fenntartható márkák termékeit sorsoljuk ki, mint a @manera_budapest, a @katica.tanya, a @cibi_ujraszalveta, az @azurbagoly, a @seed_bonbon, a @cycle.hungary és a @magister_products. A nyereményeket Instagram posztban részletesen is bemutatjuk.

A kampányunk időtartama:

2021. 06. 30. – 07.31.

Plasztikmentes és pihentető nyarat kívánunk Neked!

search icon