Premium Trash – Dóczi Attila kiállítása nyílt meg Budapesten

Premium Trash – Dóczi Attila kiállítása nyílt meg Budapesten
Premium Trash – Dóczi Attila kiállítása nyílt meg Budapesten

Különleges kiállítás nyílt a Hybridart Space galériában, ami a hulladék újrahasznosítását helyezi a művészi alkotások középpontjába. A kiállító Dóczi Attila festőművészként végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Bukta Imre osztályában.

A kiállítás Dóczi Attila azon időszakát öleli fel, melyben a Shape of Noise és a Trophy sorozatok egyes darabjai kapnak helyet. Ezekben a munkákban jelenik meg a leghangsúlyosabban az újrahasznosítás, a kisajátítás, a kiválasztás, a recycled art.

Az egyes képekben és installációkban újraértelmeződnek a plakátok, megjelenik a sokszorosított grafika, valamint a gépek alkotta tömegtermékek is. Az adott tárgyak átformálása, összekapcsolása és felruházása más narratívával úgy jön létre, hogy a tárgy elveszíti ugyan eredeti funkcióját, de megmarad a valós „trash” mivolta.

A különböző elhasznált anyagok az installáción belül kölcsönhatásba kerülnek egymással, ezáltal manifesztálódik a mondanivaló, és ipari trófeaként vagy imáért kívánkozó szentélyként új értelmet nyernek. A kiállított tárgyak és tépett formák kaput képeznek a realitás és az általam elképzelt párhuzamos valóság között.

Dóczi Attila

A megnyitó képei a lenti képre kattinthatóan érhetőek el:

A Hybridart Management 2010-ben azzal a céllal indította útjára ART MOMENTS (AMS) művészeti programsorozatot, hogy a klasszikus kiállítóterekből kilépve minél több ember számára tegyük elérhetővé, érthetővé és szerethetővé a kortárs képzőművészetet és designt. A fesztivál fő jellemzője, hogy hosszú időtartamban különböző helyszíneken, kulturális tartalmakkal jelentkezik.

Az ART MOMENTS egyik fontos célja az, hogy testközelbe hozza a jelenre leginkább reflektáló, a ma kérdéseivel foglalkozó kortárs művészetet, kiemelje azt a megszokott múzeumi, galériás környezetből, közterekre, meglepő kiállítási közegbe helyezze az alkotásokat, ezáltal is újabb értelmezési lehetőségek, kérdések megfogalmazására sarkallva a látogatókat.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető október 18-ig.

Helyszín: Hybridart Space

search icon