Putyin: „Fontos, hogy intenzíven és rendszerszinten foglalkozzunk a klímakérdéssel”
Putyin: „Fontos, hogy intenzíven és rendszerszinten foglalkozzunk a klímakérdéssel”

Vlagyimir Putyin orosz elnök példátlannak nevezte az országot sújtó természeti katasztrófákat az Interfax hírügynökségnek jelentése szerint. Az orosz államfő szerint a hatóságoknak az érintett térségekben készen kell állniuk arra, hogy vészhelyzet esetén biztonságba helyezzék az embereket.  

Putyin az erdőtüzekkel összefüggésben arra figyelmeztetett, hogy a füst veszélyt jelent az idős és beteg emberekre, emellett minimálisra kell csökkenteni a klíma szempontjából is fontos tajgában és erdőkben keletkező károkat, valamint tervet kell készíteni az elpusztult vagy megrongálódott házak újjáépítésére.    

Az orosz erdészeti hatóságok mérései szerint szombaton 252 helyen égett az erdő, összesen 4,2 millió hektárnyi területen, ami nagyjából Svájc egész területének felel meg. A legtöbb erdőtüzet Jakutföldről jelentették, az ország keleti részéből, Szibériából. Az erdőtüzek mellett az ország déli részét, a Fekete-tenger partvidékét pedig heves esőzések miatti árvizek sújtják. Hasonló természeti csapások Oroszország keleti részében is voltak.    

Ez ismét azt mutatja, hogy milyen fontos, hogy intenzíven és rendszerszinten foglalkozzunk a klímakérdéssel.

jelentette ki az orosz elnök.

Emellett azt is megígérte, hogy Oroszország jelentősen csökkenteni fogja az üvegházhatású gázok kibocsátását.

(Portfolio)

(fotó: pixabay – DimitroSevastopol)

search icon