Saját e-biciklit szeretnél? Segít az ITM!
Saját e-biciklit szeretnél? Segít az ITM!

Mától kilencedik alkalommal van lehetőség jelentkezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző pályázatára, amelynek keretében a kormány 1 milliárd forinttal támogatja a lakosság elelektromos bicikli vásárlását. Ezidáig a kormány mintegy több mint 4800 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá csaknem 522 millió forinttal.

A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is.

fogalmazott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Mikor lehet pályázni? A kilencedik pályázati időszak augusztus 2-án, azaz ma kezdődik és augusztus 6-án ér véget. Ha valaki lemaradna, lesz még lehetősége havi rendszerességgel pályázatokat benyújtani egészen 2021. október 29-ig, vagy a 1 milliárd forintos keret kimerüléséig.

Kinek szól a pályázat? Magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése céljából.

Mekkora a támogatás? A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Hogyan lehet pályázni? A pályázati dokumentumok a korábbi kiírásokkal azonos módon, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatók be.

Érdemes élni a lehetőséggel, mert hamarosan véget ér a pályázati időszak.

(ITM)

(fotó: pexels – Maksim Goncharenok)

search icon