Sir David Attenborough – Wild Isles
Sir David Attenborough – Wild Isles

A 96 éves természetfilmes-tudós úgy gondolta, eljött az idő, hogy Nagy-Britannia természeti értékeiről is készítsen egy filmet. Attenborough jól ismert az olyan híres természetfilm-sorozatairól, mint a Blue Planet, amely olyan problémák megoldására keresi a választ, mint a műanyagszennyezés. Elmondása szerint sajnálja, hogy annyi időt töltött tengerentúli természettudományi műsorokkal, és emiatt nem saját hazája élővilágára koncentrált.

A sorozat producere, Alistair Fothergill, aki 35 éve dolgozik együtt David Attenborough-val, szerette volna felhívni a figyelmet a nemzetközi jelentőségű vadvilágra és élőhelyekre saját szigeteiken. A stáb három év alatt több mint 145 helyszínen járt, hogy megmutathassa a nézőknek a természet adta kincseket.

Nagyon fontos volt számunkra, hogy elmondjuk: az általunk bemutatott természet nagyon értékes, ugyanakkor törékeny is.

– mondta Forhergill.

A sorozat a skóciai Bass Rocknál került leforgatásra és célja, hogy kiemelje a brit szigeteket érintő kihívásokat, és felhívja a közönség figyelmét a környezetükben eltűnő fajokra. Justin Rowlatt, a BBC éghajlati szerkesztője három kihagyhatatlan pillanatot választott ki az új ötrészes sorozat, a Wild Isles első epizódjából:

A Wild Isles című ötrészes sorozat március 12-én, vasárnaptól megtekinthető a BBC One felületén, és az Egyesült Királyságban a BBC iPlayer-en is elérhető lesz.

(Forrás: bbc

search icon