Sir David Attenborough, a Föld Bajnoka!
Sir David Attenborough, a Föld Bajnoka!

Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) rangos díját idén a 95 éves Attenborough kapta, elismerésül munkásságáért, melyben a kezdetektől a természeti világról és az éghajlatváltozásról szóló történetek elmesélése állt középpontban.

A díj átvételekor Sir David azt mondta, a világnak most kell cselekednie a természet és a bolygó védelme érdekében. Mint kiemelte, a sikeres történeteknek reményt kell adniuk, hogy a változás lehetséges – számolt be róla a BBC News.

Ötven évvel ezelőtt a bálnák világszerte a kihalás szélén álltak. Aztán az emberek összefogtak, és ma már több bálna él a tengerben, mint amennyit az ember valaha is látott. Tudjuk, hogy mik a problémák, és tudjuk, hogyan kell megoldani őket. Már csak az egységes fellépés hiányzik.

–mondta Sir David Attenborough

Az UNEP ügyvezető igazgatója, Inger Anderson elmondta, hogy az ENSZ azért döntött úgy, hogy idén Attenborough kapja a díjat, mert elkötelezett munkája által milliók szerettek bele a bolygóba. Greta Thunberg szerint mindenkinek arra kellene törekednie, hogy olyan legyen mint Sir David Attenborough.

A lovaggá ütött brit dokumentumfilmes az 1950-es évektől készít természetfilmeket, melyek világszerte nagy népszerűségnek örvendenek.

Borítókép: Karwai Tang/UK Government

search icon