Szuper egyéni kezdeményezéssel inspirál cselekvésre egy 20 éves amerikai klímaaktivista
Szuper egyéni kezdeményezéssel inspirál cselekvésre egy 20 éves amerikai klímaaktivista

Edgar McGregor, amerikai klímaaktivista 589 nap alatt megtiszította a helyi túraösvényt a lakosság által szétdobált szeméttől a Los Angeles-i Eaton Canyonban.

Az elhivatott környezetvédő a járvány alatt, extrém időjárási körülmények között is kitartóan szinte minden nap sajátkezűleg végezte a terület tiszítását.

Egy nap egyszer csak elkezdtem felszedni a szemetet, mert tudtam, hogy ezt a munkát valakinek el kell végezni. Mivel tudtam, hogy senki más nem fogja megtenni, hát elkezdtem. Nincs is annál jobb érzés, amikor új állatok térnek vissza több hónapos takarítás után a parkunkba. Nagyon bátorítok mindenkit, akinek van rá elég szabadideje, hogy adjon egy esélyt egy ilyen küldetésnek. A parkoknak szüksége van rád!

nyilatkozta a fiatal aktivista.

A több, mint egy évig tartó szemétszedő akcióban McGregor külön gyűjtötte az újrahasznosítható anyagokat a szeméttől, és az előbbit készpénzre váltotta, így 2-3 hetente kb 30 dollárt is gyűlt össze a szemét mellett. Az így összegyűlt mintegy 400 dollárnyi összeget pedig környezetvédelemmel foglalkozó szervezetknek adományozta. A sikeres akcióhoz Greta Thunberg is gratulált.

Persze McGregor szerint a hosszú távú megoldás az lenne, ha hivatásos szemétszedők lennének a parkokban, amíg viszont erre nem kerül sor, folytatja küldetését és reméli, mások is vállalnak hasonló tevékenységeket a környezetükért.

(ecowatch)

(fotó: Wikipedia)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon