Te még mindig kidobod a régi ruháidat?

Te még mindig kidobod a régi ruháidat?
Te még mindig kidobod a régi ruháidat?

Megunt, elnyűtt, kinőtt ruháink sokszor végzik a takarítószerek mellett szétkaszabolva (karácsonykor ez fokozottan esélyes). Ez még a jobbik eset, hiszen ha egyszerűen csak kihajítjuk őket, akkor adtunk egy nagy pofont a fenntarthatóságnak.

Eleink a búcsúba menet még a csizmájukat is a vállukra vetették, hogy ne kopjon el a nagy zarándoklat alatt, de egy-egy ruhadarabot akár generációkon át hordtak. Ma pedig beszédülünk az első plázába, veszünk valami fast fashion árut és pár hónap múlva már megy is a szemétbe.

Hogy ez mit jelent, azt jól szemlélteti az az adat, mely szerint 2020-ban az Európai Unióban 221 milliárd eurót költöttünk ruházkodásra. Ez ugyan csökkenő tendencia, de még mindig szürreálisan nagy szám.

A végén pedig ez a rengeteg rongy megy a szeméttelepre, ami hihetetlen pazarlás, hiszen a legtöbb esetben ezek még bőven hordhatók lennének. Ezért ha nem szeretnéd gyarapítani a szemétégetők menüsorát, akkor vidd el a megunt ruháidat a hozzád legközelebb eső ruhaelosztó pontba, hiszen van, aki számára szebbé tehetik az ünnepet!

search icon