Texasi tudósok rekordszámú teknőst mentettek meg
Texasi tudósok rekordszámú teknőst mentettek meg

Több mint 100 ember gyűlt össze a közelmúltban a texasi Padre-sziget partjainál, hogy tanúja legyen nyolc meggyógyult és erős tengeri teknős szabadon engedésének. Mikor megtalálják őket, a teknősök nagyjából kétharmada elpusztul, a többi pedig rendkívül lefogyott. A mostani esemény azonban egy örvendetes hír volt egy nagyon nehéz időszakban.

Mindössze 11 hónap alatt rekordszámú, 433 rőtfejű teknőst találtak a texasi partok mentén, ez közel négyszeres növekedés a 2012-2021-es éves átlaghoz képest. A környezetszennyezés, és a rengeteg műanyag számos állatfaj életét veszélyezteti.

Az Amos Rehabilitation Keep, a Mission-Aransas National Estuarine Research Reserve és más szervezetek tudósaiból álló csapat keményen dolgozik azon, hogy megmentse ezeket az állatokat, visszanyerje egészségüket, és megoldja a magas partra vetődési arány rejtélyét.

Elsősorban a nagyközönséghez fordulunk a partra sodródott tengeri teknősökkel kapcsolatban, és mint kapcsolatba léptek velünk, munkatársaink és önkénteseink kimennek, és megmentik a teknősöket

– mondja Jace Tunnell, a Mission-Aransas Research Reserve igazgatója.

Az igazgató elmondta még hogy visszatérve az Amos Rehabilitation Keepbe, felmérték az állatokat sérülésit, és egyéb problémákat is megfigyeltek, mint az alultápláltság. Ezekre rehabilitációs létesítményre úgy is gondolhatunk, mint egy sürgősségi osztályra, ahová az állatok mindenféle sérüléssel és betegséggel érkeznek, hogy az állatorvosok és kezeljék őket.

Ezután a tengeri teknősöket szétosztják más partnerintézményeknek, hogy segítsék a rehabilitációs folyamatot. Ez egy igazi csapatmunka ezeknek a csodálatos állatoknak a megmentése érdekében.

(Forrás: enn.com)

search icon