The Box: Sokkal kevesebb hulladékkal is járhat a csomagküldés
The Box: Sokkal kevesebb hulladékkal is járhat a csomagküldés

A pandémia alatt még inkább elterjedt csomagküldés kényelmének egyik negatív környezeti következménye a kartonpapír dobozok használata. Sok helyen nem hasznosul újra a kartondoboz sem, illetve a töltő anyagként használt polisztirolcsipsz vagy buborékfólia.

Erre kínál megoldást a LivingPackets. A német-francia vállalat négy év alatt kifejlesztett egy olyan áruküldő dobozt, amelyet akár ezer alkalommal újrahasználhatunk, és utána egy felújítást követően még ezerszer.

A The Box nevet viselő eszközt a 2021-es Las Vegas-i innovációs kiállításon, a CES-en is bemutatták a legújabb fejlesztésekkel. A doboz nagyjából két cipősdoboznyi méretű, így sok minden beelfér, de akár felére is csökkenthető a mérete attól függően, mit szeretnénk benne küldeni. A biztonsági egységeket is épíettek be a dobozba, sőt  internetkapcsolattal és nyomkövető GPS-szel a küldő és a fogadó valósidőben ellenőrizheti a csomag útját egy applikáció segítségével. Ezen kívül hőmérséklet-, páratartalom és rázkódásérzékelő szenzort is építettek be, és akár egy kamera is bele tud kerülni.

A doboz oldalán e-ink kijelző helyettesíti a hagyományos felragasztandó címkéket, a belső rögzítőlapjának köszönhetően nincs szükség töltőanyagra sem.

A LivingPackets az ezerszer használható dobozt szeretné a kartondobozokéhoz hasonló összegért kínálni. Jelenleg a béta tesztelés folyik a e-kereskedelmi, logisztikai és biztosítási partnercégekkel közösen. A The Box tömegtermelése 2021 májusában kezdődhet. 

(365.reblog)

search icon