Több mint 50 százalékkal nőtt tavaly a GreenGo autómegosztó flottája
Több mint 50 százalékkal nőtt tavaly a GreenGo autómegosztó flottája

A GreenGo flottája tavaly több mint ötven százalékkal – 500 autóra – nőtt, szolgáltatási területe 100 négyzetkilométerre bővült, bérlési ideje megduplázódott, a cég ügyfelei a kölcsönvett gépjárművekkel pedig kétszer annyi kilométert tettek meg, mint az előző évben – tájékoztatta az autómegosztó szolgáltató az MTI-t hétfőn.

Bővül a budapesti autómegosztó flottája

Felidézték, hogy a munkaadók a közösségi autómegosztást a hatályos adójogszabályok értelmében adó- és járulékmentesen biztosíthatják alapbéren felüli juttatásként.
A felhasználók az elektromos flotta használatával tavaly több mint 1300 tonna extra szén-dioxid kibocsátásától mentesítették Budapest levegőjét – mutattak rá.

A közösségre építő megoldással nyújt kedvezményt a GreenGo

A cég ügyfelei elsősorban bevásárlásra, kirándulásra és Budapest közeli fürdőhelyek felkeresésére használták a szolgáltató gépjárműveit a közlemény szerint. A GreenGo nettó árbevétele 2021-ben 658 millió forintot tett ki, ami a nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint 18,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 553 millió forintot. A cég adózott vesztesége 903 millió forintra nőtt tavalyelőtt a 2020-as 672 millió forint veszteségről.

(forrás: MTI, borítókép: greengo.com)

search icon