Bővül a budapesti autómegosztó flottája
Bővül a budapesti autómegosztó flottája

Tovább növelte a kizárólag villanyautókból álló flottáját a GreenGo: áprilistól már több mint 400 jármű várja a felhasználókat. A cégnél az elmúlt öt és fél évben a szolgáltatási terület mérete megháromszorozódott, és tavaly a nagyobb csomagok szállítására alkalmas kisteherjárművek is megjelentek a flottában.

Mint a cég közleményében írja, az eddigi 320 helyett áprilistól már több mint 400 autó lesz bérelhető. A fenntarthatóság mellett elkötelezett cég flottáját továbbra is kizárólag elektromos autók, Volkswagen e-Up, Skoda Citigo e iV személygépjárművek, valamint áruszállításra is alkalmas Renault Kangoo Z.E. modellek alkotják.

Azt látjuk, hogy egyre nyitottabbak az emberek a közösségi autózás iránt. A növekvő igényekre pedig igyekszünk flottabővítéssel és egyre bővülő szolgáltatásokkal válaszolni, ennek részeként a személygépjárműveink között egyre több nagyobb teljesítményű – az eddigi 100-140 km-es távolság akár kétszeresének megtételére alkalmas akkumulátorral rendelkező – modell lesz elérhető, valamint tovább bővítjük majd a szolgáltatási területet is. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az üzleti megoldások is: a kis- és nagyvállalatoknak, cég-, valamint kulcsos autóra, béren kívüli juttatásra és dolgozói kedvezményprogramra egyaránt vannak már ajánlataink.

– mondta Ádám Boglárka, a GreenGo vezérigazgatója.

Bár a legtöbben Budapesten belül, rövidebb távokra használják a szolgáltatást, a 24 órás napidíj bevezetése óta folyamatosan nő a hosszabb távú bérlések száma is – írják. A cég adatai szerint a leghosszabb megtett út egy bérlés alatt 987 km volt, ez nagyjából annyi, mintha Budapestről Milánóig vezetne valaki.

A legtöbb bérléssel rendelkező ügyfél pedig eddig összesen több mint 2000 alkalommal használta az autómegosztót. A csúcsidőszak hétköznaponként a délután 5 és 8 óra közötti sáv, ekkor bérlik a legtöbb GreenGo-t, de reggel 7 és 10 óra között szintén megugrik a felhasználók száma. Az autómegosztó főként a húszas-harmincas korosztály körében kedvelt, bár jelentős a negyvenesek aránya is.

Tulajdon helyett bérlés

Ádám Boglárka szerint a nemzetközi trendek és a GreenGo tapasztalatai is azt mutatják, hogy egyre többen ismerik fel a közösségi autómegosztásban rejlő előnyöket, főként a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot.

A saját tulajdonú autó az idő 96-98 százalékában csupán áll, miközben komoly kiadásokat jelent az üzemben tartása. Az általunk végzett számításokból az derül ki, hogy nagyjából évi 7500 kilométeres használat alatt sokak számára anyagilag is jobban megéri a carsharinget választani, ráadásul az elektromos modellek használatával a környezet védelméhez is hozzájárulhatunk.

–tette hozzá Ádám Boglárka

A GreenGo felhasználói eddig több mint 2500 tonna szén-dioxidtól mentették meg a környezetet, ráadásul a cég az elektromos járművek mellett más aktivitásokkal is védi Földünket. A városi közlekedés által okozott szén-dioxid-kibocsátás ellentételezése érdekében hirdette meg például 2021-ben a Gurulj a Fákért! támogató programot, amelynek keretében eddig már közel 3000 fát ültettek a 10 millió FA csapatával.

search icon