Többszáz szervezet vesz részt az Tisztítsuk meg az országot! programban
Többszáz szervezet vesz részt az Tisztítsuk meg az országot! programban

A pályázatnak eddig 285 nyertese van, akik összesen mintegy 2,4 milliárd forint támogatással tehetik tisztábbá az ország egy-egy szegletét és előzhetik meg a további illegális hulladéklerakást.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) friss közleményéből kiderül, hogy Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv részeként a kormány fokozott figyelmet fordít az illegális szemétlerakók felszámolására.

Ennek nyomán a Tisztítsuk meg az országot! pályázat keretében cégek, egyházi vagy civil szervezetek, és önkormányzatok is pályázhattak támogatásra, amellyel megtisztítanak egy-egy területet a hulladéktól, vagy a további illegális szemetelés megakadályozására alkalmas rendszert építenek ki.

Schanda Tamás, az ITM államtitkára szerint mostanáig 81 pályázó több mint 380 millió forinthoz jutott hozzá, másik 204 nyertes esetében pedig hamarosan megkezdődik a további 2 milliárd forint folyósítása.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a Hulladékradar mobilalkalmazás használatával bárki könnyen hozzájárulhat a szeméthegyek felszámolásához.

Használatával csak néhány mozdulatunkba kerül jelezni, ha szeméthalomra bukkanunk. Így kis erőfeszítéssel hatalmas segítséget nyújthatunk az illetékes szervezeteknek abban, hogy mielőbb felszámolhassák az illegális lerakókat.

– tette hozzá Schanda Tamás

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(MTI)

search icon