Új bálnafajt fedeztek fel Mexikó partjainál
Új bálnafajt fedeztek fel Mexikó partjainál

A Mexikó nyugati partjainál dolgozó tudósok csapata azért indult útnak, hogy kiderítsék, milyen bálnák adták ki azokat az azonosítatlan hangjeleket, amelyeket a San Benito-szigetek közelében rögzítettek.

A Sea Shepherd tudományos osztályával együtt dolgozó csőrösbálna-szakértőknek sikerült fényképeket és videofelvételeket készíteniük a három bálnáról, és víz alatti mikrofon segítségével rögzítették akusztikus jeleiket is. A sajtóközlemény szerint Gustavo Cárdenas Hinojosa, Jay Barlow és Elizabeth Henderson „nagyon bízakodóak” arra nézve, hogy az állatok új bálnafajok-e. Genetikai mintavételt fognak használni ennek a megállapításához.

„Kiráz a hideg, amikor arra gondolok, hogy lehet, hogy megvalósítottuk azt, amit a legtöbb ember lehetetlennek mondana – megtalálni ezen a földön egy nagy emlőst, amely a tudomány számára teljesen ismeretlen.”

– mondta a kutatás egyik résztvevője, Jay Barlow.

Minden bálnafaj egyedi, rá jellemző akusztikus jelet bocsát ki a víz alatt, és ehhez a hanghoz hasonlót még soha nem rögzítették, ráadásul a bálnák fizikai jellemzőinek kezdeti elemzése is azt sugallja a csapat szerint, hogy ez egy új faj.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

„Egy új csőrös bálnafaj felfedezése bizonyítja, hogy az óceánokban mennyi rejtély maradt még, amelyeknek a megóvásárt kapitányaink, legénységünk és kutatási partnereink küzdenek”

– mondta Peter Hammarstedt, a Sea Shepherd kampányainak vezetője.

(CNN)

search icon