Új kezekben a hazai elektromobilitás kulcsa
Új kezekben a hazai elektromobilitás kulcsa

Decembertől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. veszi át az elektromos meghajtású közlekedési eszközök támogatási rendszerének lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-től.

A jövőben a HUMDA Zrt. koordinálja az elektromos meghajtású közlekedési eszközök állami támogatású pályázati rendszerét, ez vonatkozik többek között az elektromos autókra és az elektromos rásegítésű kerékpárokra is.

A jelenleg is zajló átállás a folyamatban lévő pályázatokat mindössze annyiban érinti, hogy azokat a HUMDA koordinálja majd. Az érintettek a támogatások kapcsán az Ügynökség e-mail címén tudnak érdeklődni. A változásokról továbbá a HUMDA közösségi médiafelületein, valamint honlapján is lehet tájékozódni. Az ügyintézés hamarosan a megszokott ütemben folytatódik, addig is a pályázók és a kereskedők szíves megértését és türelmét kérik.

A HUMDA számára kiemelten fontos a kevésbé környezetszennyező, zöldebb közlekedési eszközök minél szélesebb körű használata, a modernebb járműállomány és a fenntarthatóság. Az Ügynökség szeptemberben vette át a Zöld Busz Program koordinálását. Azóta több sikeres demonstrációs mintaprojektet szervezett, köztük az „e-ULTIMATE” nemzetközi projektet, amelyben Zalaegerszegen egy elektromos és egy dízel meghajtású autóbusz napi működtetési költségeit hasonlítottuk össze.

A HUMDA emellett napokban írt alá megállapodást a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. alkotta konzorciummal arról, hogy jövőre 60 új elektromos busz érkezik hazai nagyvárosokba.

(forrás: HUMDA)

search icon