Új klippel jelentkezett a Jónás Vera Experiment
Új klippel jelentkezett a Jónás Vera Experiment

Mélyvíz címen új dallal és klippel jelentkezik a Jónás Vera Experiment. A zenekar hat év után,áprilisban jelenteti meg harmadik stúdiólemezét,aminek felvezetője a most debütáló, az ember és a természet kapcsolatáról szóló magyar nyelvű dal. Az emberközpontú gondolkodás szerint mi uraljuk a természetet, nem pedig szimbiózisban élünk azzal, így a pazarlásunknak nincsenek valódi következményei. Erre a téves elképzelésre próbálja meg felhívni az emberek figyelmét most a klippel együtt debütáló szám.

A dalt egy portugáliai szörfös nyaralás ihlette, ahol furcsa közelséget éltem át az óceánnal. Ha erőszakosan küzdöttem ellene, maga alá gyűrt, felpofozott és rettenetesen kifárasztott. Ha viszont engedtem a törvényének, egyfajta egységet tudtam átélni a hullámokkal, ahol behódolva erejének, saját egyensúlyomat is tartani tudtam. Társadalmunknak, embertársainknak ezt az élményt szerettem volna elmesélni. Szeretnénk irányítani, picit el is hisszük, hogy a kezünkben tartjuk a kontrollt, de már látjuk jeleit, hogy nagyon csúnya árat fizetünk majd ezért a gondolatért. A Mélyvíz nekem egy ébresztő! Nagyon szeretnék hinni abban, hogy képesek vagyunk változni.”–mesélteJónás Vera arról, hogy mi ihlette a Mélyvíz születését.

A Mélyvíz arról szól, hogy az ember elbizakodottan azt hiszi, központi szerepet tölt be az általa uralt világban, a természetet pedig, mint róla leválasztható, kiaknázandó nyersanyagforrást látja. De a környezeti csapások és a járványok az utóbbi időben ráébresztettek minket arra, hogy radikálisan újra kell gondolnunk a szerepünket. A dalhoz klip is készült, melyet Szőke Barna rendező az Odesa Films csapatával írt meg és készített el. A videóban az utolsó csepp vízért folytatott harc és a pazarlás olyan világot mutatnak meg, amiben a ma még fontosnak vélt dolgok már értéküket vesztik. Természetesen a friss dal már az összes ismert zenei megosztón is hallgatható.

A zenekar a klasszikus klubkoncert helyett különleges színházi környezetben mutatja be új dalait. Az április 15-én megjelenő HOLD lemezbemutatója április 25-én lesz a Katona József Színházban. Facebook eseménylink: https://www.facebook.com/events/249439140719950

Forrás (Jónás Vera Experiment)

Kép forrás (Jónás Vera Experiment)

search icon