Újabb termékkategória újrahasznosítható csomagolásban a Tescónál
Újabb termékkategória újrahasznosítható csomagolásban a Tescónál

90 sajátmárkás tészta- és rizstermék érhető el mostantól 100%-ban újrahasznosítható csomagolásban a Tescónál. Az áruházlánc ezzel már két teljes termékkategória árucikkeit kínálja környezetbarát csomagolásban.

2019-ben a Tesco vállalta, hogy 2025-re sajátmárkás termékeinek csomagolását 100%-ban újrahasznosíthatóvá teszi. Idén a vállalat 200 háztartási terméke – köztük például mosó- és tisztítószerek – csomagolását tervezte át ennek megfelelően, most pedig tészta- és rizstermékeit vezette be újrahasznosítható csomagolásban.

A termékek csomagolását úgy alakították ki, hogy a vásárlók használat után azokat a lakóhelyükön található megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tudják kidobni, így biztosan újrahasznosításra kerülnek. A Tesco ezenkívül több mint 112 tonnányi másodlagos papírcsomagolást gyűjt vissza áruházaiból, hogy a hulladékból partnerei újrahasznosított termékeket, köztük például Tesco bevásárlótáskákat állítsanak elő.

„A Tescónál folyamatosan azon dolgozunk, hogy az élelmiszer- és csomagolási hulladék visszaszorításával csökkentsük környezeti lábnyomunkat. Sajátmárkás termékeink csomagolásából már minden nehezen újrahasznosítható anyagot eltávolítottunk, és vállaltuk, hogy 2025-re az összes sajátmárkás termékünk csomagolását újrahasznosíthatóvá tesszük. Mivel Magyarországon a különféle rizs- és tésztafélék a leggyakoribb napi fogyasztási cikkek közé tartoznak, megújult, újrahasznosítható csomagolásuk jelentősen hozzájárul a termelés és fogyasztás fenntarthatóbbá tételéhez”– mondta Kámán Tamás, a Tesco-Global Zrt. beszerzési igazgatója.

(Forrás: dontwasteit.hu Kép: pixabay.com)

search icon