Vegán fűszeres körtés crumble – recept
Vegán fűszeres körtés crumble – recept

Ez az egyszerű, egészséges morzsa körtét és datolyát használ édesítésként, így akár desszertnek vagy reggelinek is fogyasztható!

Hozzávalók

1 kg érett körte hámozva, magház nélkül, feldarabolva

1 teáskanál őrölt kardamom (opcionális)

1 teáskanál őrölt fahéj

1 evőkanál víz

70 g finomított kókuszolaj olvasztva vagy vegán margarin

100 g őrölt mandula

100 g zabpehely

50 g dió durvára vágva

200 g datolya apróra vágva

30-50 ml víz

Elkészítése:

  1. Melegítsük fel a sütőt 180c-ra.
  2. Tegyük a feldarabolt körtét, a fűszereket és a vizet egy sütőedénybe.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a mandulát, a zabot, a diót és a datolyát. Adjunk hozzá 30-50 ml vizet, amíg a morzsa teteje éppen csak összeáll, amikor összenyomjuk. Tegyük a körte tetejére ezt a keveréket, és simítsuk le.
  4. Süssük kb. 20 percig, amíg a körte át nem sül, és a teteje ropogós lesz. Azonnal tálaljuk.

Forrás (plantbasednews.org)

search icon