Videojátékok is segíthetnek a környezetvédelemben
Videojátékok is segíthetnek a környezetvédelemben

2019-ben több nagy videojáték-gyártó cég közösen megalapította a Playing For The Planet Alliance-t (Játék a Bolygóért Szövetség). Az erőfeszítéseik célja az éghajlatváltozás kezelése és a környezet jobbá tétele, az egyik fő kötelezettség vállalásuk a 2030-g történő 30 millió tonnányi szén-dioxid kibocsátás csökkentés. Ehhez faültetéssel, energiafelhasználási fejlesztésekkel, készülék és csomagolás újrahasznosítással, valamint a játékok „zöldítésével” járulnak hozzá.

A COVID-19 világjárvány ellenére számos vállalatnak sikerült előrelépést elérnie. Jó példa energiahatékonyság szempontjából a Sony melynek új PS5 rendszerén 0,5 W-on lehet felfüggeszteni és folytatni a játékot. Ezenkívül júniusban a Sony PlayStation az ENSZ Környezetvédelmi Programjával együttműködve megalkotta a magával ragadó virtuális valóságot. A „Meet your carbon footprint” az éghajlati kérdések tudatosításában és a környezetbarát életmód előmozdítása érdekében lehet hathatós segítség. 

A szövetség honlapján pedig ajánlásokat is olvashatnak a videojáték fejlesztők arra vonatkozóan, hogyan állíthatják a környezetvédelem szolgálatában a szórakoztató, kompetitív játékokat.

(thehill.com)

search icon