Zöld ajándék karácsonyra
Zöld ajándék karácsonyra

A tárgyak újrahasználatát népszerűsítő és ezáltal a hulladékmennyiséget és a felesleges új termékek vásárlását csökkentő, 12 budapesti üzlettel rendelkező Cseriti bolthálózat ezt a szemléletet hirdeti idén is Zöld Karácsony néven.

Egyedi akciójuk több célt szolgál: edukálni, valamint inspirálni szeretnék a karácsony előtti rohanásban megfáradtakat, illetve támogatni azokat a gyermekeket, akik számára a felajánlott tárgyak és játékok nélkül nem lenne örömteli az ünnep.

Csökkentsük környezetünk és pénztárcánk terhelését

A bolthálózat, a Zöld Karácsony kezdeményezés kapcsán a következőket vallja: A karácsony közeledtével sokunkban elhatalmasodik a megfelelési kényszer és a költekezési láz, aminek eredménye a túlzott és felesleges vásárlás. Ennek az időszakos túlfogyasztásnak a felismerése és tudatos csökkentése viszont rögtön két jótékony hatást eredményez. A használt, de még kiváló minőségű termékek választásával azok tovább körforgásban maradnak, és bár már másik tulajdonosnál, de újra betölthetik eredeti szerepüket. Ráadásul egy igazán személyre szóló ajándéknak nem feltétlenül kell drágának lennie, hogy a megajándékozott számára az tényleg értékes legyen. Így miközben a meglepetés ereje megmarad, anyagilag sem estünk túlzásokba.

Aki keres, az itt mindenkinek talál

A 2011 óta működő és már számos budapesti kerületben elérhető Cseriti üzlethálózat célja, hogy kulturált, családias bolti környezetben kiváló áron tegye elérhetővé a használt tárgyak minél szélesebb skáláját.

Sáhy Gábor, a Cseriti stratégiai vezetője az ünnepek közeledtével mindenezekről így fogalmazott:

Szuper áron elérhető termékeinkkel – melyek között a szezonális ruhákon, könyveken, konyhai eszközökön és különleges dísztárgyakon át a kisebb műszaki cikkek és gyerekjátékok is megtalálhatóak – reméljük, hogy minél többek számára könnyíthetjük meg az ünnepi bevásárlást. A különleges és egyedi ajándéktárgyakat keresők mellett így azokat is tudjuk inspirálni, akik még ötletelnek a zöld karácsonyi ajándékok kapcsán. Ám talán legjobban azok támaszkodhatnak ránk, akik a saját anyagi helyzetüket gondosan figyelembe véve, de mégis a családtagjaik széles körének szeretnének örömet okozni.

A zöld szív most duplán dobban

A Cseriti üzletek egyben leadó pontként is működnek, vagyis bárki beviheti a megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő, jó állapotú holmijait. Az így felajánlott zöld tárgyak egy részével az év során önkormányzatokon, szociális hálózatokon és civil szervezeteken keresztül hátrányos helyzetűek széles rétegét támogatja a bolthálózat.

Ezenfelül az ünnepek közeledtével a Cseriti a továbbadományozási programját is kiterjeszti. Az Őrzők Alapítvánnyal együttműködve a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán fekvő vagy a szakrendeléseken megforduló gyermekek arcára is igyekeznek mosolyt csalni. Így aki teheti, a Cseriti üzletekben leadott gyermekjátékokkal, gyermek- és ifjúsági könyvekkel, valamint kártya- és társasjátékokkal támogathatja a most induló és terveik szerint a jövőben is folytatódó törekvést. Az adományozás kezdeményezői, december közepéig a felajánlott tárgyak nagy részét eljuttatják az érintett intézményekbe.

(Cseriti)

search icon