2020: nem csak a pandémia, de a bringaboom éve is
2020: nem csak a pandémia, de a bringaboom éve is

A napokban már beszámoltunk róla, hogy decemberben jelentős számú biciklis teker az utakon Budapesten, ami jól rímel arra trendre, hogy a pandémia következtében soha nem látott lelkesedéssel és számban váltottak az emberek biciklire világszerte.

Az európai növekedési trendek mindenhol figyelemre méltóak:

  • A Google Maps statisztikái szerint február és június között 69%-os növekedés volt tapasztalható a kerékpáros útvonaltervezési kereséseknél.
  • Az  eco-counter automata kerékpárszámlálóinak adatai is azt mutatják, hogy valódi növekedés történt a kerékpárforgalomban. Az idei és a tavalyi szeptemberi adatokat összehasonlítva Olaszország 27,5%-os, Portugália 25,3%-os, míg Franciaország 24,5%-os növekedést tudhat be erre az időszakra.
  •  Strava applikáció adatai szerint 56%-os az átlagos növekedés 2019-hez képest. Néhány figyelemre méltó kiugró adat is hozzájárult ehhez a nagymértékű növekedéshez: Berlinben idén áprilisban a tavalyihoz képest 82%-os, Barcelonában júniusban 119%-os, Londonban pedig a májust tekintve  222%-os emelkedés volt tapasztalható a biciklizés gyakoriságában.

A flowcycle cikke szerint ennek a trendnek maga után kell vonnia a további közlekedési infrastruktúra fejlesztések során a kerékpárosok érdekeinek figyelembevételét.

search icon