2023 a vegán sushi éve
2023 a vegán sushi éve

Egy újabb Veganuár ért véget, a vegán étkezési megoldások tárháza azonban tovább bővül. Ami pedig egy igen népszerű kategória lehet idén, az  nem más, mint a vegán sushi. A sushióriás Kikka Sushi bejelentette, hogy a sushi-pultok új sztárjaként érkezik a vegán tonhal- és lazacsushi, az éttermek pedig a növényi alapú halakra állnak majd át.

A Kikka, amely több mint 30 éve a Whole Foods partnere, egy növényi gyökeret, a konjakot használja saját készítményeiben, hogy a nyers lazac és tonhal ízét és állagát utánozza. A bevezetés része a Kikka ötéves küldetésének, hogy olyan vegán sushi-kínálatot hozzon létre, amely utánozza a hagyományos tenger gyümölcseinek ízvilágát.

A Konscious Foods, egy vancouveri székhelyű vegán sushi márka a fagyasztott élelmiszerek piacára tört be. A termékcsalád nyolc terméket tartalmaz majd, négyféle sushit és négyféle onigiri tekercset kínálnak a kiskereskedők és a vendéglátósok számára.

A múlt hónapban a hollandiai székhelyű Vegan Zeastar jelentette be vegán sushi- és poké tál kínálatát, amelyet egy regionális élelmiszeripari szakkiállításon tálalt fel. A kínálatban pálmaolajmentes vegán nigiri, sashimi, uramaki, gunkan, handroll vagy poké bowl szerepelt.

(Forrás: Green Queen)

search icon