2050-re teljesen karbonsemleges lenne a Mol
2050-re teljesen karbonsemleges lenne a Mol

Tegnap mutatta be a 2030-as stratégiáját a magyar olajvállalat, melynek fókuszában a fenntarthatóság áll – az évtized végére 30%-kal csökkentenék a kibocsátásukat.

A Mol igyekszik alkalmazkodni a változásokhoz, és most nagyon úgy tűnik, hogy az olajipar a változás kapujához ért. A cég szerint a fosszilis üzemanyagoknak leáldozóban van, így ők is fokozatosan változtatják majd tevékenységüket.

Bármennyire is furcsán hangzik egy olajcéggel kapcsolatban, a Mol 2050-re karbonsemlegessé akar válni, ennek azonban a konkrét lépéseit még nem dolgozták ki.

A fenntarthatóság és a jövedelmezőség nem egymást kizáró szempontok; egyszerre kell teljesülniük. Nem mondhatjuk el magunkról, hogy fenntarthatóan működünk anélkül, hogy bevételt és jövedelmet generálnánk, és nem lehetünk nyereségesek a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele nélkül; ezeknek kéz a kézben kell járniuk.

–mondta Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató

Fontos viszont, hogy a cég kulcsszerepet kíván játszani az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaság kialakításában és amellett, hogy térségünk vezető és fenntartható vegyipari vállalatává kíván válni, szeretne olyan új üzletágakba beruházni, mint a hulladékkezelés és újrahasznosítás vagy a második generációs bioüzemanyagok.

Míg a következő 5 évben 1 milliárd dollárt akarnak beruházni fenntartható projektekbe, 2030-ra beruházásaiknak már több mint felét szeretnék ilyen megoldásokban fektetni.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(privatbankar.hu)

search icon