A GreenGo új akciójában az elektromos autózással fák ültetését támogathatjuk

A GreenGo új akciójában az elektromos autózással fák ültetését támogathatjuk
A GreenGo új akciójában az elektromos autózással fák ültetését támogathatjuk

A magyar e-carsharing szolgáltató idén tovább folytatja törekvéseit a zöldebb jövőért. A Gurulj a fákért! Támogatói Programhoz már a felhasználók is csatlakozhatnak: a vezetéssel töltött perceik után plusz 1 forinttal járulhatnak hozzá az újabb ültetéshez, amit az GreenGo a végén saját költségére megdupláz.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, Budapest első elektromos autómegosztója 4. születésnapja alkalmából és a főváros nem elektromos járműveinek kibocsátás-kompenzálása céljából, tavaly decemberben 500 fát ültettet a 10 millió Fa Alapítvánnyal közösen.

A születésnap alkalmából elindított program idén közösségi adománygyűjtéssel folytatódik, melynek keretében az e-carsharing szolgáltató ügyfelei 2021. január 19. és március 31. között egyszerűen, a megtett kilométereikkel gyűjthetnek a következő elültetendő fákra.

Az első etapunk sikeres volt: a novemberben elültetett félezer fa összesen 100 tonna szén-dioxidot képes megkötni 25 év alatt az alapítvány munkatársainak számítása szerint. Azonban mi nem szeretnénk itt megállni!

– mondta Michaletzky Bálint, a cég ügyvezető igazgatója

A Gurulj a Fákért! program lényege, hogy a felhasználók a GreenGo mobilalkalmazásban beállíthatják a szerződéseknél vagy a bérlésük végén, hogy a levezetett percek után +1 forinttal hozzájárulnak az ültetéshez, így a fizetendő összeg percenként 1 forinttal lesz több. A greengózók támogatása mellett természetesen a cég is részt vállal a költségekből: minden felhasználói 1 forinthoz még 1 forintot adnak, így percenként végül 2 forint kerül a fákra szánt közös kasszába.

Tavasszal a beérkező összegből szintén a 10 millió Fa Alapítvány közreműködésével tervez fákat ültetni a vállalat, mely innovatív tevékenysége miatt 2019 szeptemberében Kiválósági díjat kapott a Fenntarthatósági Innováció kategóriájában a világ legnagyobb üzleti és technológiai rendezvényén, a San Franciscóban megrendezett Oracle OpenWorld 2019 konferencián.

A zöldövezetek mérete jelentősen csökkent az utóbbi évtizedekben, azonban ahogy a klímavédelem előtérbe került, úgy a közvetlen környezetünkben is megjelentek a zöld infrastruktúrát fejlesztő projektek. Ebből szeretnénk mi is kivenni a részünket azzal, hogy minél több, még üresen tátongó fahelyre életet ültetünk.

–mondta Michaletzky.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon