Faültetéssel ünnepli születésnapját a közösségi autómegosztó cég
Faültetéssel ünnepli születésnapját a közösségi autómegosztó cég

A 10 millió Fa Alapítvánnyal közösen zöldíti Budapestet a 4. születésnapját ünneplő GreenGo, mely a főváros első, teljesen elektromos flottát üzemeltető közösségi autómegosztója.

A születésnap keretében 500 fát fognak ültetni, mellyel a budapesti közlekedésben részt vevő, nagyjából 500 darab nem elektromos hajtású közösségi autó CO2-kibocsátását szeretnék kompenzálni. Számításaik szerint ez a famennyiség a következő 25 évben 100 tonna szén-dioxidot képes megkötni, azon túl, hogy a várost is élhetőbbé teszi.

A GreenGo különlegessége, hogy szemben a többi közösségi autómegosztó szolgáltatással, csak és kizárólag elektromos autókat használ, és még arra is figyelnek, hogy az autók fenntartása is a lehető legkörnyezetbarátabb módon történjen.

Egy átlagos GreenGo-s úttal fél tégla súlyának megfelelő szén-dioxid kibocsátást spórolnak meg a felhasználók

Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezető igazgatója.

A fákat a főváros különböző pontjain fogják elültetni, az első négyre már sor is került a IX. kerületben, a Közraktár utcában. A 10 millió Fa alapítója, Bojár Iván András azt mondta:

Az itt és most elültetett fák csak a kezdet: a GreenGo-val közösen 500 fát ültetünk el, ami számításaink szerint 25 éves periódusban összesen 100 tonna szén-dioxidot képes megkötni – ennyit egy átlagos benzines autó 500 000 km megtétele alatt bocsát ki. Ez nagyjából annyit jelent, mintha tizenkétszer megkerülnénk a Földet.

A cég, amely idén Prágában is elindított szolgáltatást, a COVID-19 járvány miatt év végéig meghosszabbította az ingyenes regisztrációt és a felhasználóknak járó 30 bónuszperc ajánlatukat.

search icon