A Greenpeace kampányt indított a Bitcoin zöldítésére

A Greenpeace kampányt indított a Bitcoin zöldítésére
A Greenpeace kampányt indított a Bitcoin zöldítésére

A Greenpeace más klímavédelmi szervezetekkel és egy másik kriptopénz, a Ripple társalapítójával és ügyvezető elnökével, Chris Larsennel együtt egy új kampányt indított. Ennek célja, hogy a Bitcoint környezetbarátabb konszenzusos modellre állítsák át.

A “Change the code, not the climate – Változtass a kódon, ne a klímán” kampány célja, hogy nyomást gyakoroljon a legfontosabb kriptoiparági vezetőkre, a Bitcoin-bányászokra és olyan befolyásos személyekre, mint Elon Musk és Jack Dorsey, hogy álljanak át egy új konszenzusos modellre, mondván:

“Ha csak 30 ember – a legfontosabb bányászok, a kriptotőzsdék vezetői és a Bitcoin kódját fejlesztők – beleegyeznének, hogy újra feltalálják a proof-of-work bányászatot vagy áttérjenek egy alacsony energiaigényű protokollra, a Bitcoin rögtön abbahagyná a bolygó szennyezését.”

A Greenpeace amiatt aggódik, hogy a Bitcoin bányászatához szükséges energia nagyrészt fosszilis tüzelőanyagokból származik, amelyet a szén- és a földgáz-erőművek termelnek meg.

A Greenpeace 2014. és 2021. májusa között hét éven át elfogadta a Bitcoin-adományokat is. Viszont tavaly nyáron bejelentette, hogy környezetvédelmi aggályokra hivatkozva leállítja a Bitcoinban küldött adományok elfogadását.

(Forrás: bitcoinbazis.hu Kép: pexels.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon