A Mars 2868 tonnával csökkentette az éves műanyagfelhasználását 
A Mars 2868 tonnával csökkentette az éves műanyagfelhasználását 

A Mars által közzétett Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt terv eredménye szerint, a vállalat több, mint 2000 tonnával mérsékelte, a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségét.

Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt terv legfrissebb adatai alapján, a Mars a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségét 2868 tonnával mérsékelte, az üvegházhatású gázok kibocsátását pedig 6,1 százalékkal csökkentette. Ezen felül 2023-tól a vállalat európai édességtermékeiben felhasznált kakaó 100 százaléka felelős forrásból származik majd. 

A Mars jelenleg is több százmillió dolláros befektetést eszközöl, a csomagolóanyagokhoz felhasznált több, mint 12 ezer alkotóelem újratervezésére, annak érdekében, hogy 100 százalékban újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható csomagolást használhasson. A vállalat ezentúl 300 felsővezetőjének jutalmazása is ezen célok teljesítéséhez kötött. Ennek eredményeként, a Mars Közép-Európában már teljes mértékben újrahasznosítható tálcákat, és konzerveket használ a házikedvencek számára készült termékeihez, valamint optimalizálta a Ben’s Original kínálatának csomagolását is – tették közzé a bejegyzésben.

A Mars 2023-tól igazoltan felelős forrásból származó kakaót biztosít a teljes európai gyártókapacitása számára. A bejelentés olyan, a régióban is népszerű csokoládétermékek előállítását érinti majd, mint a Snickers®, az M&Ms®, a Mars®, a Maltesers® és a Milky Way®, amelyek a jövő évtől 100 százalékban felelős forrásból származó kakaóval készülnek majd a Mars Wrigley tulajdonában lévő európai gyárakban. 

Míg a Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt tervünk legtöbb célkitűzése nagyobb, globális szinten kerül meghatározásra, addig itt, Közép-Európában helyi szinten is hozzájárulunk vállalásaink megvalósításához azáltal, hogy működésünket és munkafolyamatainkat a fenntarthatósági céljainkhoz igazítjuk

– mondta Zuzana Losakova, a Mars Central Europe vállalati ügyekért felelős igazgatója. 

(Mars)

search icon