A Netflix is egyre zöldebb lesz
A Netflix is egyre zöldebb lesz

A múlt héten debütált a Netflix új film- és sorozat válogatása, az „Együtt a bolygónkért” kollekció. Az újonnan létrehozott aloldalon a nézők kedvükre válogathatnak fenntarthatósági témával foglalkozó tartalmakból.

A válogatás nem légből kapott ötlet, a 26. ENSZ Klímacsúcs (COP 26) törekvéseit igyekszik támogatni, amelyet 2021. október 31-november 12. között rendeznek Glasgowban.

A világ vezetői itt gyűlnek össze, hogy a párizsi klímacsúcs után áttekintsék újból a klímavédelem ügyét, illetve azt, hogy állnak a vállalások tekintetében.

Az eseményre ki így, ki úgy készül. Glasgow például a régióban 18 millió fa elültetését jelentette be, így az Egyesült Királyság legcsapadékosabb területén lesz mi megfogja az áradásokat előidéző csapadékot. A Netflix pedig igyekszik mind több, a bolygónkról, a bolygónk védelméről szóló filmet, dokumentumfilmet kínálni a nézőknek.

„Tavaly 160 millió háztartásban néztek fenntarthatósági témához kapcsolódó tartalmat a Netflixen. A nézők pedig úgy tűnik, még többet akarnak. Egy nemrégiben végzett kutatás alapján, amely 16 ország fogyasztói szokásait vizsgálta, a világon ötből három embert (62%) kifejezetten érdekelnek az éghajlatváltozással kapcsolatos műsorok és filmek. Ez egyértelmű jelzés arra, hogy még több ilyen típusú tartalmat osszunk meg bolygónkról” – olvasható a Netflix oldalán.

(Forrás: divany.hu Kép: pexels.com)

search icon