Ahhoz, hogy felfedező legyél, nem kell messzire menned
Ahhoz, hogy felfedező legyél, nem kell messzire menned

A National Geographic Magyarország új kezdeményezése keretében arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc itthoni helyeiket a NatGeo térképén, ahol a csatorna is ajánl olyan kivételes területeket, épületeket, amelyeket érdemes felfedezni.

Az ország leginspirálóbb természeti, történelmi és kulturális kincseit bemutató térkép azok számára készült, akik nyitottak a világra és akikhez közel áll a tanulás és a felfedezés. Na meg persze azoknak is, akik felfedezőnek születtek, és szívesen osztják meg saját felfedezéseiket másokkal. Az interaktív térkép szerkesztésében bárki részt vehet fotók, szöveges ismertetők feltöltésével.

A National Geographic „Felfedezőnek születtünk” nevű kezdeményezéséhez kapcsolódó térkép itt érhető el.

A megosztás és mások felfedezései mellett a térképen meg lehet tekinteni azokat az értékeket, melyeket a National Geographic csatorna ajánlj az építészet, természet, technológia, tudomány történelem kategóriákban.

A zagyvarónai fekete salakkúpok egyike

A honlapon olyan egyedülálló, különleges tájak szerepelnek, mint például a lenyűgöző hangulatú kisoroszi szigetcsúcs, a több méter magas zagyvarónai fekete salakkúpok, és a Zselici Csillagpark, amely hazánk egyik utolsó olyan területe, ahol szabad szemmel több ezer csillag látható. Az építészeti látványosságok között megtalálható az Osztrák-Magyar Monarchia idején létesített, hatalmas hajmáskéri tüzérlaktanya, valamint a Gombos-hegyi pincesor is, amely az UNESCO Világörökség része.

Az egykori hajmáskéri tüzérlaktanya megmaradt főépülete

Az ajánlások között szerepel még – többek között– a tapolcai Malom-tó, a Gemenci erdő, a szegedi Boszorkánysziget, a Szelidi-tó, a kőszegi Hétforrás, a Kőrösi Csoma Emlékpark, a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára, a hortobágyi Kilenclyukú híd és a bagimajori szélmalom.

search icon